info@limburgssteunpuntkinderopvang.be

 

Project DUAKLIM

Opleiding Kinderbegeleider Duaal

Met het project DUAKLIM trachtte het Limburgs Steunpunt Kinderopvang, samen met het Steunpunt Onderwijs provincie Limburg-Uniform, Limburgse onderwijsinstellingen, kinderopvangvoorzieningen, leerlingen (en hun ouders) en andere experten, de ongekwalificeerde uitstroom van leerlingen te laten dalen. Daarnaast wilden we de kansen van de leerlingen die de opleiding Kinderbegeleider Duaal hadden afgerond, op de arbeidsmarkt verhogen.

Leerlingen die liever en beter werkend leren, leerden dan ook op de werkvloer in plaats van op de schoolbanken. Hierdoor kregen ze een eerste concrete werkervaring die hun kansen op de arbeidsmarkt zeker verhoogde.

Samen met haar partners werkte het Limburgs Steunpunt Kinderopvang hiervoor kwaliteitsvolle en duurzame duale leertrajecten uit waarbij men lesmodules voor het leren op de werkplek ontwikkelde, trajectbegeleiders en mentoren ondersteunde in hun rol en het duaal leren bekend maakten en werden promoot door middel van informatiecampagnes.

De meerwaarde voor de opvangvoorzieningen zelf was het gevolg van een betere samenwerking tussen scholen en werkplekken waardoor de opleiding zelf beter afgestemd werd op de verwachtingen in het werkveld.


Startdatum: 1 september 2017
Einddatum: 31 augustus 2018
Partners

  • Steunpunt Onderwijs provincie Limburg-Uniform
  • KSOB Sint-Augustinusinstituut uit Bree
  • WICO Campus Sint-Maria uit Neerpelt
  • Syntra Limburg – leertijd – Campus Hasselt

Financiering door ESF: 127.458,24 euro
Financiering door Vlaanderen: 95.593,68 euro

Samengesteld logo ESF